BIJEN OVERLAST?
Heeft u overlast van bijen? Probeer bijen niet zelf te verjagen maar bel gelijk met
THE BEE TEAM. Wij proberen dan uw bijen te behouden en geven ze een nieuwe plek waar ze volop hun prachtige werk kunnen doen.
Bel 'the Bee-team' voor hulp:
06 - 51 493 310

Klik hier om het laatste nieuws te zien over de activititeiten van Pim

Imker Pim Lemmers plaatste
op de vroege ochtend samen met Giel Beelen van Vara's Vroege Vogels een volk van 12.000 bijen en het worden er nog veel meer.Klik hier om de video te zien.

LIVE WEBCAM
Het Duitse Bienen-Journal heeft een webcam op de vliegplank te zien. Klik hier en zie de bijen in live-actie!

MEER VIDEO'S
Klik hier om nog meer leuke video's te bekijken...

Regelmatig in het nieuws!!
Pim Lemmers haalt bijenzwermen weg op de meest spectaculaire posities, dat is natuurlijk altijd mooi nieuws voor de krant. Maar vanwege zijn ervaring wordt Pim ook gevraagd als deskundige bij diverse tv-programma's en presentaties. Onderstaand links naar recent nieuws, programma's of publikaties.

Koning en Koningin ontvangen Bijenvolk 15 april 2014
Op het Koninklijk landgoed de Horsten in Wassenaar hebben VARA Vroege Vogels en imker Pim Lemmers vandaag een honingbijenvolk geschonken aan 
Willem-Alexander en Maxima. Het 'volk vaSAM0505n oranje' bestaat uit duizenden werksters, darren en een heuse koningin. In totaal ontvangt het Koningspaar drie bijenvolken. Twee kasten staan op het Koninklijk landgoed de Horsten. Het derde bijenvolk staat in de tuin van Paleis Noordeinde.

Rutte ontvangt eerste Cathuis BijenHoning 26 augustus 2013
Catshuishoning1van17M
inister-president Rutte ontvangt uit handen van imker Pim Lemmers de eerste pot Catshuis-honing. Sinds mei van dit jaar staat er in de tuin van het Catshuis een bijenkast.
Tijdens het Jaar van de Bij in 2012 werd via allerlei acties aandacht gevraagd voor de grote bijensterfte in Nederland. In datzelfde jaar werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen om imkers de gelegenheid te geven om hun bijenkasten op daken en in tuinen van overheidsgebouwen te plaatsen. Het bijenvolk op het Catshuis telt ongeveer 35.000 bijen. Voor een pot honing vliegt één bij zo’n 60.000 uur. foto Nia Palli

Bijenvolk Binnentuin Binnenhof Den Haag, 15 april 2013
Nederland is het eerste parlement in de wereld met een eigen bijenvolk. De eerste pot honing zal later dit jaar aan de minister-president worden overhandigd.Op de foto's het plaatsen van de eerste bijenkasten.

Rabobank Haarlem sponsort bijenlessen,februari 2013
Bijenlessen op de scholen in de regio Haarlem worden door Rabobank Haarlem gesponsored. Daarnaast krijgt de bank ook een eigen bijenvolk boven op het dak aan de Dreef in Haarlem.

Bloembollen voor de bijen in Bloemendaal en Heemstede, januari 2013
Van Tubergen uit Heemstede gaat de bijen en hommels dit jaar een handje helpen! Het bedrijf, o.l.v. Simone en Fred van den Oever, schenken de gemeentes Bloemendaal en Heemstede duizenden bloembollen t.b.v. van de bijen. Daarnaast schonk Van Tubergen ook de basischool De Icarus uit Heemstede duizenden bloemenbollen voor de schooltuin. 

Bijenles met Ester Ouwehand, januari 2013
Het Jaar van de Bij is dan wel voorbij, de bijen-activiteiten gaan in 2013 gewoon verder. Ook dit jaar zijn er weer vele bijenprojecten op scholen in de regio Kennemerland. DJ Giel Beelen verzorgt zelfs een bijenles op de Icarus in Heemstede. Esther Ouwehand, lid van de Tweede Kamer, werkt aan de projecten mee.

Veiling Miel Giel, 18-24 december 2012
De potten honing van Giel Beelen (39 potjes) Gielpim2worden tijdens het Serious Request (glazen huis op 3fm - 18 tot 24 december) voor het goede doel geveild. Ook op radio 1 Vroege Vogels hebben wij honing (25 potjes) geveild. De opbrengst gaat naar de Boei, waar de bijenhotels worden gemaakt. Lees meer...

Redelijk bijenjaar, 22 oktober 2012
Hier zijn de bijen bijna ingewinterd. Uiteindelijk toch nog een redelijk jaar. Totaal 31 bijenvolken, tegen 32 in 2011. En nu maar duimen dat de dames de winter goed doorkomen.

Zeldzame doodshoofdvlinder, 20 september 2012
Op kinderboerderij Het Molentje in Heemstede is een levende doodshoofdvlinder gevonden. Die vlinder is zeldzaam in Nederland.
Lees meer....

lemmerskopieBijenhotel op Binnenhof,
10 september 2012

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) heeft samen met imker Pim Lemmers uit Heemstede een bijenhotel geplaatst aan de Hofvijver, pal voor het raam van de (toekomstig) minister-president.
Lees meer...

Bijenhotels op Mediapark
Het Jaar van de Bij loopt langzaam maar zeker af. Gelukkig krijgt het een vervolg: de bijen van Giel Beelen blijven op het Media Park en die van Vroege Vogels mogen op het Capitool staan. De radiomensen doen daarnaast mee aan een scholenproject over bijen op de Icarus. Ook Giel Beelen gaat voor de klas staan!!

Vara Radio, Vroege Vogels 21 maart 2012 11:08Giel
Pim plaatste op de vroege ochtend samen met Giel Beelen een volk van 12.000 bijen en het worden er nog veel meer. Giel: "Mensen zullen me wel gaan haten hier op het Mediapark, maar het is voor een goed doel!" Klik hier om de video te zien.

Vara Radio, Vroege Vogels 15 februari 2012


Het VARA radioprogramma
Vroege Vogels kreeg een bijenhotel kado van Imker Pim Lemmers.

LogoJvdBijLR250aHeemstede, 2 februari 2012
In het kader van het jaar van de bij heeft Pim Lemmers aan een aantal prominenten een adoptie bijenvolk aangeboden.Het radioprogramma Vroege Vogels, presentator Giel Beelen en Burgemeester Marianne Heeremans van Heemstede hebben positief gereageerd.

KENNEMER BLOEMENHONING
Deze heerlijk Nederlandse natuur-honing wordt door duizenden bijen in Haarlem, Heemstede en bloemendaal bij elkaar gebracht. Klik hier om zo'n heerlijke pot honing te bestellen.

item26

© 2014 This website is donated by Fundashon Bon Kousa Bonaire | Contact Pim Lemmers

Please follow us on: