BIJEN OVERLAST?
Heeft u overlast van bijen? Probeer bijen niet zelf te verjagen maar bel gelijk met
THE BEE TEAM. Wij proberen dan uw bijen te behouden en geven ze een nieuwe plek waar ze volop hun prachtige werk kunnen doen.
Bel 'the Bee-team' voor hulp:
06 - 51 493 310

Klik hier om het laatste nieuws te zien over de activititeiten van Pim

VIDEO KIJKEN?
Heeft u al eens in een bijenkast gekeken?
Klik hier om de video te zien.
.

MEER VIDEO'S
Klik hier om nog meer leuke video's te bekijken...

DSC02831

Bijenhuis het Molentje, Heemstede

Sinds juli 2003 beheert Pim Lemmers op de Kinderboerderij 't Molentje het zogeheten 'bijenhuis'. In januari 2010 brandde het Bijenhuis echter af.

Maar intussen staat er weer een prachtig nieuw onderkomen voor de bijen. Met hierin de negenkantige glazen kast met 40.000 bijen. Daarnaast is in de ruimte opnieuw een kleine bijententoonstelling ingericht. Aan de hand van imkermaterialen, posters en 3d-dia's krijgt de bezoeker een beter beeld van hoe belangrijk de bij in ons dagelijks leven is. Zo is de bij van groot belang bij bestuiving van onder anderen de appel en de peer. Naast de tentoonstelling staan er achter het Bijenhuis een zevental bevolkte bijenkasten en een insectenmuur.

De kinderboerderij (gelegen aan de Van Rapperdlaan 1 Heemstede - bij wandelbos Groenendaal) is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie: 023-5289462.

KENNEMER HONING
Tweemaal per jaar wordt er honing geoogst van de bijen: voorjaars- en zomerhoning.

In het voorjaar vliegen de bijen op de fruitbloesem, het koolzaad, de paardenbloem en op de kastanje. In de zomer is dat voornamelijk op de linde en de liguster.

honingpot4402314comp

© 2011- 2015 This website is donated by Fundashon Bon Kousa Bonaire | Contact Pim Lemmers

Please follow us on: