BIJEN OVERLAST?
Heeft u overlast van bijen? Probeer bijen niet zelf te verjagen maar bel gelijk met
THE BEE TEAM. Wij proberen dan uw bijen te behouden en geven ze een nieuwe plek waar ze volop hun prachtige werk kunnen doen.
Bel 'the Bee-team' voor hulp:
06 - 51 493 310

Klik hier om het laatste nieuws te zien over de activititeiten van Pim

VIDEO KIJKEN?
Meer weten over bijen verdwijnziekte?.
Klik hier om de video te zien. (engelstalig)

MEER VIDEO'S
Klik hier om nog meer leuke video's te bekijken...

Belangstelling voor de Imkerij?
Pim Lemmers is een imker met inmiddels ruim 30 jaar ervaring. Over zijn kennis en ervaring kan hij een boek schrijven. En hij kan er ongelofelijk boeiend over vertellen, wat hij dan ook (al vele jaren) doet, voor verschillende gezelschappen door het hele land.

Imkers in Nederland zijn vaak behulpzame mensen, altijd geïnteresserd in ervaringen van andere imkers, en bereid hun ervaringen te delen. Dat gebeurt onder andere ook in verenigingsverband.

Imkersbond ABTB

De Imkersbond ABTB is als bond één van de drie Nederlandse imkerverenigingen en opgericht in 1947. Het doel was en is het behartigen van de belangen van de aangesloten hobby- en professionele imkers. Inmiddels heeft de bond landelijk bijna 600 leden, welke verdeeld zijn over 17 regio’s.

Een andere Imkervereniging is de NBV (voorheen de VBBN - Vereniging Tot Bevordering van de Bijenteelt In Nederland), gevestigd in Wageningen. De NBV telt ruim 6000 leden.  

In Haarlem had men voorheen een ontheffing van de politie (afdeling Bijzondere Wetten) voor het houden van bijen nodig. Dat is inmiddels niet meer nodig. Ook in Heemstede en Bloemendaal is men vrij om bijen te houden, mits de bijenvolken 30 meter van de openbare weg staan.

In het voorjaar van 2015 start de NBV (afdeling Haarlem) weer een beginnerscursus bijenhouden. Aan het eind van deze cursus krijg je je eerste bijenvolk mee naar huis. Het echte werk kan dan beginnen! Toch is het belangrijk dat je in het begin door een ervaren imker laat bijstaan.
Interesse? Bel met Pim (06-51493310)

BIJENSTERFTE
Wereldwijd hebben bijen het moeilijk. Eenzijdige landbouw, bestrijdings-middelen en ziektes maken het leven van de bij niet eenvoudiger. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar de "bijenverdwijnziekte". Meer weten?

honingpot4402314comp

© 2011- 2015 This website is donated by Fundashon Bon Kousa Bonaire | Contact Pim Lemmers

Please follow us on: